Sinterkerst 2013

De mooie KPJ traditie van Sinterkerst heeft dit jaar met dank aan Inge en Anita een grote comeback gemaakt.

Inge en Anita wilde iets organiseren wat nog nooit eerder gedaan was binnen de KPJ. Een ambitieus plan. Het is ze gelukt, in de vorm van een lipdub.

Een lipdub? Ja, dat is een soort videoclip die met een groep mensen in één take wordt opgenomen met een videocamera op een bekend muzieknummer.

Door een kleine miscommunicatie werd er iets meer haast achter het creatieve proces gezet maar dat was geen probleem voor onze natuurtalenten!

Het nummer waarop de lipdub gebaseerd werd was het nummer ‘Don’t stop me now’ van Queen.
Wel bekend bij de meeste, en het zal deze dagen vast terugkomen in de top 2000, maar de precieze tekst moest nog even geoefend worden.

Dat gebeurde in de inzingronde, waarna iedereen in drie groepen opgedeeld werd. Ook de tekst werd in drie gedeeltes opgedeeld.

Iedere groep kreeg een deel van de sporthal + tekst om invulling te geven aan de lipdub.

Beetje onwennig was het in het begin wel maar nadat iedereen uiteindelijk doorhad wat de bedoeling was, waren ze, zoals de titel van het nummer al voorspeld, niet meer te houden.

Snorren, hoeden, net panty’s, tijgerleggings, vlaggen, boa’s (en dan bedoelen we niet die ambtenaren maar linten + veren), lederhosen,  peperpakken, schorten(als cape) zaklantaarns, kerstballen, alles werd aangepakt.

Zoals bij elke filmopname gaat het meestal niet meteen helemaal goed. Uiteraard kwamen er een aantal blunders voorbij.

Mark dacht nog even zijn snor goed te hangen en wilde ondertussen ook nog zijn bril/hoed(?) goed zetten, maar vergat daarbij dat hij aan een boomtak hing. De zwaartekracht was teveel voor deze sterallures en Mark kwam (uiteindelijk) weer met beide benen op de grond.

Suus had een actiescene en kwam van de trapleuning afgegleden. Zij rekende daarbij beneden opgevangen te worden maar timing-technisch gezien bleek er toch nog verbetering mogelijk.   Gelukkig had Dick het net op tijd door en werd het toch nog een happy end.

Evert was die dag jarig en werd als cadeau in een peperpak gehesen. Erg hot.

Uiteindelijk stond de lipdub er in drie takes op.

Daarna werd er opgeruimd. Patat + snacks maakte de middag helemaal af.

Het resultaat, een gezellige dag en een mooie herinnering aan een gezellige dag.

Anita en Inge, bedankt voor de organisatie!

Bekijk de lipdub hier.